Voor het eerst naar school

Het is best spannend voor je kind om naar de basisschool te gaan. Stap voor stap laten we jouw zoon of dochter kennismaken met de school, de leerkrachten en de nieuwe klas.

StudioHeartbeat_Heredium_Zijderveld-4

Intakebezoek

Twee maanden voordat je kind vier jaar wordt, neemt de leerkracht van groep 1/2 contact met je op om een intakegesprek in te plannen. Dit gesprek vindt thuis plaats, zodat je kind in zijn thuissituatie kennis kan maken met de juf of meester. We bespreken dan de praktische zaken en eventuele bijzonderheden. Wat vindt je kind leuk? Waar liggen zijn of haar interesses en zijn er bijzonderheden, zoals bijvoorbeeld een allergie?

Rustig wennen

Samen spreken we af op welke drie dagdelen je zoon of dochter komt wennen. We vinden het erg belangrijk dat je kind zich op z’n gemak voelt en rustig kan starten op school.

Korte lijntjes peuterspeelzaal

Vanuit de peuterspeelzaal komen peuters soms al een ochtend in de groep kijken. Zo raken ze vertrouwd met de school. De leerkrachten hebben goed contact en korte lijntjes met de leidsters van de peuteropvang. De overgang is daardoor heel laagdrempelig.

Missie en visie

Met elkaar gaan we voor bijzonder goed onderwijs. We streven in ons onderwijs naar een evenwichtige ontwikkeling van het hele kind. Dat doen we vanuit een stimulerend klimaat en een positieve benadering van leerlingen.

Het team

CNS Herédium heeft een gemêleerd hecht team, van jong tot oud. Het team staat open voor vernieuwing en werkt met veel enthousiasme en plezier. We zijn open naar elkaar en respecteren elkaar.