Een goede plek voor je kind

Zoek je een goede school waar je zoon of dochter zich snel thuis voelt? Wij heten je van harte welkom op CNS Herédium en vertellen je graag alles over onze school en wat ons bijzonder maakt.

Basisschool Herédium is een open protestants-christelijke basisschool in Zijderveld 80 tot 90 leerlingen. We ontvangen kinderen uit en rondom het dorp. Iedereen die onze identiteit respecteert, is van harte welkom.

StudioHeartbeat_Heredium_Zijderveld-25

Leren op niveau

Bij ons op school mag en kan ieder kind zich ontwikkelen op het niveau dat bij hem of haar past. We bieden onderwijs op maat dat aansluit bij de onderwijsbehoeften. Dat kan door kleine aanpassingen in de groep, door extra begeleiding of extra uitdaging. Zo kan een kind zich op een unieke manier ontwikkelen.

Eigentijds onderwijs

Wij bereiden onze leerlingen zo goed mogelijk voor op hun deelname aan de maatschappij van nu en later. Naast een goede basis voor vakken als rekenen, taal en lezen, bieden we de kinderen thematisch onderwijs met uitdagende werkvormen, waarbij kunst & cultuur en wetenschap & techniek een belangrijke plaats innemen in ons onderwijs. We hechten belang aan bewegend leren en coöperatieve werkvormen, zodat ons onderwijs boeiend blijft voor iedereen.

Op CNS Herédium leren wij de kinderen respect te hebben voor elkaar. De sfeer is veilig en vertrouwd. Ouders waarderen dat, net als het laagdrempelige contact. We zijn een dorpsschool waar iedereen elkaar kent. Veel ouders kennen de leerkrachten, omdat ze hier al langere tijd werken. De lijntjes met de leerkrachten zijn kort.

Het motto van de school is dan ook: Samen met jou!

Missie en visie

Met elkaar gaan we voor bijzonder goed onderwijs. We streven in ons onderwijs naar een evenwichtige ontwikkeling van het hele kind. Dat doen we vanuit een stimulerend klimaat en een positieve benadering van leerlingen.

Het team

CNS Herédium heeft een gemêleerd hecht team, van jong tot oud. Het team staat open voor vernieuwing en werkt met veel enthousiasme en plezier. We zijn open naar elkaar en respecteren elkaar.